Caută
Close this search box.

EMA nu recomandă administrarea unei a doua doze AstraZeneca în caz de tromboză

astrazeneca

A doua doză de vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford nu trebuie administrată persoanelor care au avut cheaguri de sânge şi valori scăzute de trombocite după primirea primei doze de vaccin, a indicat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează Reuters.

Sfaturile pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii au fost oferite de EMA în cadrul unei revizuiri în curs a unor cazuri rare de formare de cheaguri de sânge, dar severe, posibil legate de vaccinare şi, de asemenea, după administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

EMA a analizat din martie astfel de cheaguri formate în abdomen şi pe creier şi a recomandat ca pe etichetele ambelor vaccinuri să fie înscris un avertisment cu privire la problemele de coagulare, menţionând în acelaşi timp că beneficiile generale depăşesc orice riscuri.

Potrivit EMA, oamenii ar trebui să fie atenţi la orice semne de cheaguri de sânge sau trombocite scăzute în termen de trei săptămâni de la primirea primei doze a vaccinului produs de AstraZeneca, Vaxzevria, şi cele mai recente recomandări să fie menţionate pe produs, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri