Un cunoscut analist politic a vorbit foarte deschis despre alegerile din 2024 pentru președinția României. Astfel, acesta susține cu fermitate că următorul candidat favorit este fostul șef DNA, actual procuror șef la Parchetul European, Laura Codruța Kovesi.

Conform celor spuse de analistul Cozmin Gușă, poziția acesteia a fost câștigată ca urmare „a lobbyului american care încă este foarte puternic”

„Poziția ei a fost câștigată ca urmare a lobbyului american care încă este foarte puternic, iar consolidarea poziției ei a venit cu câștigarea prezidențială din SUA din partea lui Biden și reconsolidarea a venit cu numirea la Bruxelles a lui Gitenstein ca ambasador al SUA la Uniunea Europeană, așa cum am anunțat în exclusivitate la DC News că se va întâmpla”, a declarat Cozmin Gușă, conform DC News.

kovesi

Totodată, analistul a susținut că „oricine o deranjează va avea de furcă”.

„Toate aceste lucruri ne arată că deocamdată, asta este paradigma, că până în 2024, axa Moscova – Berlin se va întări, după modelul începutului celui de-Al Doilea Război Mondial, știm că s-a mai întâmplat, că acest lucru este evident în Moldova, dar până atunci și până Uniunea Europeană se va reformata, Laura Codruța Koveși este favoritul de tip euroatlantic pentru prezidențialele din 2024 și oricine o deranjează va avea de furcă. Nu mai ține de Coldea, ați văzut că nici nu l-am pomenit. Coldea nu mai are în acest moment influență asupra deciziilor pe care Laura Codruța Koveși le ia”, a completat acesta.

De asemenea, Cozmin Gușă a vorbit și despre situația din Franța.

„Îți dau ultimele sondaje: 75% din electoratul dreptei susține acțiunea generalilor care a ajuns ieri la 138.000 de semnături. E vorba de armată, semnăturile sunt rezervate celor care au de-a face cu armata sau au avut de-a face, sunt rezerviști sau în retragere, iar la nivelul electoratului lu Le Pen au făcut un sondaj cei de la P24, peste 80% susțin ce s-a întâmplat acolo.

Peste 60% din electoratul francez susține ce s-a întâmplat acolo, acțiunea militarilor, ceea ce pune în dificultate, nu s-a mai auzit nimic de candidatura lui Macron și pune în dificultate candidatura lui Marin Le Pen, pentru că militarii n-o nominalizează pe ea, ei nu vor susține un președinte femeie, ci vor merge în spatele celui care a acumulat 20% în sondaje, generalul de Villiers. Este cel pe care Macron l-a ”executat” în 2017 și este cel care a promis răzbunare”, a declarat Cozmin Gușă, potrivit sursei menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here