Caută
Close this search box.

Încă o lovitură pentru Tudorel Toader. Este anchetat disciplinar

tudorel toader

Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași a fost obligată de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) să înceapă procedura de anchetare disciplinară a lui Tudorel Toader, rectorul universității ieșene, potrivit unui comunicat al ONG-ului Reset Iași.

Comisia de Etică va verifica dacă Tudorel Toader a săvârșit o abatere disciplinară când, ca ministru al Justiției, a acordat două interviuri, din biroul de rector al Universității, deși se autosuspendase din funcția de rector.

După un prim refuz al Comisiei de Etică a Universității AI Cuza de a cerceta plângerea Reset, ONG-ul s-a adresat forului superior, respectiv Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU – este un organism care aparține de Ministerul Educației Naționala), care a obligat Comisia de Etică să se pronunțe cu privire la sesizarea depusă.

”Am fost informați în urmă cu câteva zile că, în ședința extraordinară din 28.04.2021, Comisia de Etică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis redeschiderea cazului și validarea sesizării, respectiv demararea procedurilor de cercetare”, transmite Reset.

Reset susține că, potrivit Codului de etică al Universității, abaterile săvârșite de Tudorel Toader sunt:
– obținerea, pretinderea sau nerefuzarea unor avantaje necuvenite
– folosirea abuzivă a calității de membru al comunității academice
– folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri