Caută
Close this search box.

Laura Codruţa Kovesi preia pentru început, din România, 200 de dosare de corupție

codruţa kovesi

Şeful DNA, Crin Bologa spune că în Raportul MCV privind evoluția situației din România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției vor apărea aprecieri privind activitatea DNA în ce priveşte corupţia la nivel înalt.

Şeful DNA a spus că instituţia pe care o conduce a selectat aproximativ 200 de dosare, care ar putea fi preluate de Parchetul European Anticorupţie, condus de Laura Codruţa Kovesi.

”Dosare cu prejudicii mai mari de 10.000 de euro, dosare cu evaziune fiscală care afectează bugetul Uniunii Europene. TVA, de exemplu, intracomunitar de peste 10 ilioane de euro.

Astfel de dosare, de peste 10 milioane de euro, sunt mai multe criterii, să fie mai multe state implicate, să fie TVA intracomunitar nu avem, avem în schimb în jur de 200 de dosare unde EBU ar putea invoca și ar putea reține dosarele”.

Crin Bologa, procurorul-şef DNA, spune că sunt încă probleme, legate de corupţia din Justiţie.

”În ce privește un segment al corupției la nivel înalt, corupția în Justiție, nu avem nici un rezultat. Ori, obiectivul principal al luptei împotriva corupției este să avem rezultat în toate domeniile.

Este corupție la nivel înalt acea care există în sistemul de Justiție. E un fenomen redus, dar există, nu putea să fi dispărut dintr-o dată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri