Caută
Close this search box.

Mihai Şora este supărat pe abominaţia apariţiei numelui Academiei pe o carte a lui Dan Voiculescu

mihai şora

Filosoful Mihai Şora a scris, într-o postare pe Facebook, că nu își explică de ce Editura Academiei Române a acceptat să publice o carte a condamnatului penal Dan Voiculescu.

„Cum a ajuns un asemenea personaj să-și pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe” acolo)?”, a scris Mihai Şora.

„Nu sunt adeptul generalizărilor isterice, al vinovăției colective, al anatemei aruncate la întâmplare, peste o întreagă instituție. Uscături există pretutindeni și nu razi de pe fața pământului o pădure pentru câteva crengi care zac pe jos, putrede”, a completat filosoful.

„Prima măsură pe care aș lua-o dacă mi-ar sta în putere ar fi să destitui persoana care se află în spatele acestei abominații: cine și-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a făcut imprimarea? Există responsabilități (chiar și într-o instituție publică!), iar ele nu sunt vorbe, formule lipsite de acoperire sau de sens”, a mai scris Şora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri