Caută
Close this search box.

O balenă cenuşie, în largul coastei Barcelonei VIDEO

O balenă cenuşie, despre care se crede că s-a rătăcit în Marea Mediterană, aflându-se la mare depărtare de Oceanul Pacific, arealul său natural, a fost observată deplasându-se spre sud de-a lungul coastei estice a Spaniei, informează DPA.

Două ambarcaţiuni pentru salvare maritimă şi de pompieri au escortat balena la o distanţă suficient de mare de Barcelona pentru a o împiedica să înoate până în portul oraşului sau să se ciocnească de vreo ambarcaţiune.

Potrivit experţilor, citaţi de Agerpres, balena ar putea reveni în Oceanul Atlantic prin Strâmtoarea Gibraltar, însă aceştia se tem că e posibil să moară înfometată înainte de a reuşi să ajungă înapoi în Oceanul Pacific. Este puţin probabil ca Wally, care a început deja să-şi piardă din puteri, să găsească în Marea Mediterană crustaceele cu care se hrănea în mod obişnuit în Pacific.

Experţii sunt de părere că balena, în vârstă de circa doi ani, s-a rătăcit în Oceanul Pacific în apropierea coastei vestice a Statelor Unite. Wally ar fi ajuns apoi în Atlanticul de Nord prin pasajul de nord-vest, care poate fi mai uşor de traversat în condiţiile încălzirii globale, se mai spune în articol.

Este posibil ca acelaşi exemplar să fi fost zărit în largul coastelor Africii de Nord în martie, în apropierea Italiei în aprilie şi, mai recent, în largul coastelor sudice ale Franţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri