Caută
Close this search box.

Piloşii de la Antena 3 şi RTV vor fi daţi afară din locuinţele sociale ale Primăriei, de Clotilde Armand

clotilde armand

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand (USRPlus), a anunțat că va schimba criteriile pentru atribuirea locuințelor sociale. Contractele prezente expiră în acest an, iar numeroase locuințe sociale au fost acordate de fosta administrație PSD, fără respectarea legilor, unor angajați de la Antena 3, RTV și apropiaților lui Daniel Tudorache.

Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu, prin care este reglementată situația contractelor de închiriere, pentru locuințele destinate tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, din imobilul situat în strada Munții Tatra, nr. 18-20, lângă Piața Victoriei.

Blocul cuprinde un număr de 58 de garsoniere și este construit din fonduri proprii. Locuințele au fost închiriate tinerilor începând cu anul 2006, contractele fiind reînnoite din trei în trei ani: 2006, 2009, 2012, 2015 și 2018. O locuință în acest imobil are o suprafață de aproximativ 43-44 de metri pătrați, în funcție de mărimea balconului, iar chiria este de 10 lei/mp/lună.

„Prin acest proiect, mi-am propus să schimbăm radical modul de atribuire a locuințelor destinate tinerilor. Cât de curând, vom stopa practica acordării locuințelor pentru tineri în baza relațiilor și a carnetului de partid.

Aceste locuințe trebuie să ajungă în mod corect și transparent la cei care au într-adevăr nevoie de ele: tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care nu-și pot permite o locuință”, a declarat primarul Clotilde Armand, citată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Potrivit proiectului de hotărâre, atribuirea se va face în ordinea stabilită, conform listei de priorități întocmite în ordinea punctajelor obținute. Locuințele se vor atribui tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, care realizează un venit mediu net lunar care nu depășește salariul mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică.

„În prezent, printre chiriașii acestor garsoniere se numără mai multe persoane care au ori au avut funcții de conducere în cadrul Primăriei Sectorului 1 sau sunt foști aleși locali. Concret, din cei 58 de beneficiari ai contractelor de închiriere, 16 dintre ei au sau au avut raporturi contractuale cu Primăria. De altfel, mulți dintre chiriași au salarii în prezent care le-ar permite să-și închirieze o locuința de pe piață liberă”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Documentul este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro și orice persoană interesată îl poate consulta accesând acest link.

Clotilde Armand a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că mai mulți angajați de la RTV și Antena 3 au locuințe sociale.

„Fostul edil al Secolului 1 a răsplătit un jurnalist de la această televiziune (RTV) cu o locuință socială, exact înainte să-și piardă mandatul. Fără să îndeplinească toate criteriile. Poate că acum se înțelege disperarea.

Mai sunt și alți ‘beneficiari’ de locuințe sociale care muncesc la cabinetul parlamentar al fostului primar și nu se încadrează în creieriile pentru acordarea acestor locuințe. Voi publica curând aceste nume și vom reglementa contractele, pentru ca aceste situații să nu se mai întâmple niciodată”, a anunțat Armand, pe Facebook.

Potrivit unor surse consultate de aktual24.ro, jurnalistul de la RTV care a primit apartament de la Daniel Tudorache este Rafaelo Varga, protagonistul stand-up-urilor frenetice din timpul manifestaţiilor coronasceptice şi antivacciniste, din luna ianuarie.

De asemenea, ar fi încă doi angajați ai postului Antena 3 care și ei au primit apartamente sociale de la Primăria Sectorului 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri