Mii de oameni de toate vârstele au mers să se vaccineze anti-Covid la centrele deschise în aceste zile în toată țara.

La maratonul de imunizare din București, numărătoarea a trecut de 8.000 și continuă. „România, hai că se poate să ne vaccinăm, ca să putem reveni la o viață normală”, spune și premierul, care-i îndeamnă pe oameni să meargă la vaccin.

Reporter: “De ce ați venit sâmbăta dimineața?”.

Bătrână: “Să nu stăm la coadă”.

O doamnă a vrut să dea un exemplu. Deși se teme de vaccin, mediul de familie i-a recomandat că e mai bine să se protejeze.

Bătrână: “Azi noapte n-am dormit deloc! Dar dimineață am zis, ‘Hai!’. O să fie mai bine, mă gândesc, să fiu mai curajoasă când merg la cumpărături”.

Bărbat: ″În actuala situație, oamenii trebuie să înțeleagă că nu se poate altfel. Fară masuri de protecție și fară vaccin, nu putem scapă de aceasta nenorocire”.

Se poate vaccina oricine, fără programare, doar cu actul de identitate. Inclusiv străinii, daca aduc o dovadă că studiază sau lucrează în țara noastră. Așa a făcut un tânăr italian, student la Stomatologie, venit la noi prin programul Erasmus.

Tânăr italian: ″În perioada aceasta, pentru că trebuie să stau la facultate, cu pacienții, pentru stagiul de practică, am nevoie de vaccin”.

Cei care au venit sâmbătă să se imunizeze, s-au bucurat și de momente muzicale.

Peste trei săptămâni, vă fi organizat un maraton similar, în aceleași doua centre de vaccinare, pentru rapel.

Mihai Craiu, coordonator maratonul vaccinării Sala Palatului: ″În cazul în care, din motive obiective, călătoresc sau pleacă din localitate, cu ajutorul adeverinței de vaccinare și formularul de confirmare pe care îl vor primi se vor putea vaccina în orice alt centru din țară”.

Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila” București: “Nu am avut efecte adverse deosebite, dar pot să intervină. Acest centru nici nu pare a fi temporar, pare a fi de când lumea, e o atmosfera linistită”.

Mulți au venit și azi-noapte la vaccin, bucuroși că au dispărut cozile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here