Caută
Close this search box.

Testele rapide din farmacii vor fi gratuite, dar testarea poate costa

Testarea rapidă pentru COVID-19 se va face şi în farmacii, după ce Ministerul Sănătăţii a publicat normele. Testările ar putea începe în cel mult 3 săptămâni.

În jur de o mie din cele opt mii de farmacii s-au arătat interesate. Ar mai fi şi altele, dar nu au toate spaţiul cerut. Testele gratuite de la Minister vor avea prioritate.

500 de mii de teste rapide din stocul Ministerului Sănătăţii vor fi distribuite farmaciilor pentru ca oamenii să poată afla uşor dacă sunt infectați, potrivit TVR. Vor fi împărţite în funcţie de numărul unităților înscrise într-o localitate.

Farmaciile trebuie să folosească prioritar testele primite prin DSP. După ce se vor epuiza, le vor putea utiliza pe cele obţinuite de la distribuitorii de pe piaţă, contra cost.

Testele rapide de la Ministerul Sănătăţii sunt gratuite, dar farmaciile vor putea percepe un tarif pentru serviciul oferit, astfel încât să-şi recupereze cheltuielile cu echipamentele de protecţie şi celelalte investiţii făcute pentru activitatea de testare, inclusiv pentru distrugerea deşeurilor medicale.

Fiecare farmacie va calcula costul perceput pentru testare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri