Caută
Close this search box.

VIDEO Ploile au ţinut în loc lucrările la Pasajul Berceni

pasajul berceni

Oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au făcut o documentare, la șantierul Pasajului Berceni, și au publicat rezultatele.

Reprezentanții CNAIR au discutat cu Dorin Bejan, șeful șantierului de la Pasajul Berceni. Potrivit acestuia, „stadiul fizic, în momentul de față, este undeva la 20%,-,21%”.

„În acest moment lucrăm la balastul stabilizat. Cu un greder și un cilindru compactor pe pneuri. Mai în față se lucrează la canalizarea pluvială. În partea dreaptă, se lucrează la balast, la stratul de formă. Lucrăm la cofrarea cuzineților.

Cea mai mare dificultate a fost vremea. Am avut parte de o vreme capricioasă anul acesta. În rest, am întâmpinat doar probleme uzuale de șantier, mai întâlnești un cablu care nu e declarat, nimic deosebit. Au fost ploi care ne-au ținut în loc, în special pe partea de terasamente.

Pe partea de poduri s-a lucrat foarte bine. Doar pe partea de terasamente am avut de suferit. Odată la trei zile aveam parte ori de o zăpadă, ori de o ploaie. Ultima zăpadă a fost la sfârșitul lunii martie. În rest, s-a lucrat continuu la Pasajul Berceni”, a explicat inginerul.

La Pasajul Berceni lucrează o asociere de firme formată din Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL.

Proiectul presupune construirea unui giratoriu suspendat, la intersecția drumul național Centura București cu Şoseaua Berceni. În plus, Centura va fi lărgită în această zonă, la 4 benzi.

În afara sensului giratoriu suspendat, se va mai construi o rețea de drumuri de 2,5 kilometri. Costul total al proiectului este de 30,5 milioane de euro.

Contract a fost semnat în martie 2019, iar lucrările au debutat în august 2020. Termenul de finalizare este de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție). Teoretic, proiectul trebuie finalizat în a doua jumătate a anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri