Caută
Close this search box.

Artmark organizează prima licitaţie cu plata în criptomonedă pentru artă digitală românească

Casa Artmark anunţă că organizează, pe 6 iulie, în premieră în România, prima licitaţie care include artă digitală realizată de artişti contemporani români, în format NFT, şi acceptă ca plata pentru lucrările de artă să fie efectuată şi în criptomonedă.

Astfel, A10 by Artmark arată că devine prima casă de licitaţie din Europa de Est care organizează o sesiune de artă ce include o secţiune dedicată artei digitale în format NFT, după ce piaţa internaţională de artă de profil a erupt acum câteva luni, când Christie’s a adjudecat în martie 2021 un lot de artă digitală în format NFT al unui tânăr artist digital cu peste 60 de milioane de dolari. Precedentul a fost urmat şi de alte case, precum Sotheby’s ori Phillips, care au organizat în lunile următoare licitaţii ori secţiuni dedicate tinerilor artişti digitali, dintre care mulţi provin din Estul Europei.

Licitaţia va avea loc în format online pe platforma Artmark Live, dar şi în sala de licitaţie de la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Artmark anunţă că acceptă plata loturilor de artă digitală şi în criptomonedă – specific în Etherum, cea mai populară monedă electronică folosită în piaţa internaţională de artă digitală, dar şi în Bitcoin, cea mai capitalizată monedă electronică la acest moment.

Potrivit regulilor speciale de licitaţie pentru secţiunea de artă digitală, casa de licitaţii acceptă, mandatată de artistul digital, plata în criptomonedă, însă aceasta este transformată ulterior, la data încasării, în monedă clasică, încasarea fiind înregistrată în monedă clasică, artistul digital fiind plătit mai departe tot în monedă clasică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri