Caută
Close this search box.

Barna: Vom propune colegilor de coaliţie ca domiciliului să nu mai fie pe cartea de identitate

barna

Dan Barna a anunţat că USR PLUS va propune la şedinţa coaliţiei ca domiciliul să nu mai fie pe cartea de identitate. „Asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a adăugat vicepremierul.

„Un alt element important pe care îl vom discuta în coaliţie şi îl vom propune colegilor noştri este acela de a nu mai avea, cum este situaţia foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciliului pe cartea de identitate pentru că asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei Biroului Politic al USR PLUS.

El a adăugat că în foarte multe ţări domiciliul nu este o componentă a identităţii persoanei.

„Asta vrem şi noi, să nu mai fie condiţionată existenţa domiciliului, să nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identităţii să nu mai cuprindă şi domiciliul. Că poate să aibă şi un efect electoral, asta urmează să vedem în reglementare.

Oricum, vor fi tot aşa, liste de oameni care locuiesc. Primăria are domiciliul cetăţenilor. Acelea nu dispar. În momentul în care depui documentele pentru cartea de identitate, să nu mai fie necesară şi acea dovadă a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care eşti înregistrat în celelalte documente ale primăriei, ale autorităţilor locale”, a explicat liderul USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri