Caută
Close this search box.

Câteva zeci de membri AUR au încercat să forţeze intrarea în Transnistria

aur

Noi provocări lansate de AUR. Câteva zeci de membri AUR Moldova au încercat să intre cu forța în Transnistria, purtând tricouri cu „Votează AUR, alege România”. Ei au fost opriți de forțele de ordine din Transnistria.

În contextul alegerilor parlamentare din 11 iulie, din Moldova, AUR Moldova se dedă la provocări similare cu cele realizate de George Simion, în România. De altfel Simion făcea astfel de lucruri menite să discrediteze ideile pe care aparent le reprezenta de mult timp.

Amintim cum proceda, acum 10-15 ani, cu mişcarea Noii Golani, al cărei scop era să discrediteze idealurile civice, nonviolente ale Pieţei Universităţii 1990.

Membrii AUR au încercat să treacă în regiunea transnistreană, prin punctul vamal de la Varnița. După ce au fost opriți de grăniceri subordonați regimului de la Tiraspol, AUR-iștii au început să strige după Maia Sandu, pentru a cere protecție.

„În această seară m-am convins că aceste abuzuri se comit. Solicit autorităților din Republica Moldova, cu precădere președintelui Maia Sandu, să asigure securitatea și integritatea susțînătorilor și membrilor AUR, cărora nu li se permite accesul în teritoriul ocupat, din estul Republicii Moldova. Libertatea reprezintă un drept constituțional. La acest moment, cetățeni cu dublă cetățenie se află pe Nistru.

Să nu uite cei de acolo că vorbim și de cetățeni ai României, stat membru NATO. Orice abuz și agresiune fizică nu va fi acceptată”, a scris deputatul român AUR Dumitru Viorel Focşa, pe pagina sa de Facebook.

Liderul AUR Moldova, Vlad Bileţchi, anunța miercuri noapte că grănicerii transnistreni i-au bruscat. Cei din AUR veniseră cu un autocar și au instalat corturi chiar în vama transnistreană.

Amintim că pe 23 octombrie 2016, când ţara se afla în campanie electorală pentru alegerile legislative, George Simion, împreună cu 100 – 150 de adepţi, a montat corturi portocalii la Piaţa Universităţii, cerând, vezi, Doamne, unirea României cu Republica Moldova. În realitate, scopul era discreditarea dreptei din România, folosind unirea ca diversiune.

De data aceasta, la fața locului, în frontiera cu Transnistria, s-au aflat și trei parlamentari AUR din România. Acțiuni provocatoare similare a întreprins și George Simion, care a încercat anterior să intre cu forța în Republica Moldova, deși are interdicție în această țară.

Acțiunile AUR sunt menite să inflameze sentimentele antiromâneşti din Republica Moldova, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, oferind confirmarea propagandei ruse aici, conform căreia unioniştii basarabeni au în spate forţe extremiste din România..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri