Caută
Close this search box.

Clotilde Armand susţine în continuare rezilierea contractului cu Romprest

clotilde armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat la TVR1, că va susține în continuare rezilierea contractului cu Romprest, subliniind că operatorul trebuie să dea acces primăriei la contabilitate pentru a putea stabili prețul corect, cu un profit rezonabil, având în vedere că așa prevede contractul, pentru că este monopol.

Întrebată dacă va propune în ședința Consiliului Local rezilierea contractului cu firma de salubritate Romprest, așa cum a anunțat, Clotilde Armand a precizat:

„O să-mi susțin punctul de vedere. Operatorul a ascultat de această somație pe care i-am dat-o și atunci această propunere își pierde din forță. Eu o să cer rezilierea. Până acum, din decembrie, în fiecare Consiliu Local am adus problema operatorului de salubritate”.

Clotilde Armand a precizat că ridicarea gunoiului menajer este plătită la zi și operatorul nu are voie să nu-l ridice. „Unde avem un litigiu, care este din 2020, e pe curățenia stradală”, a explicat ea.

„Operatorul trebuie să ne dea acces la contabilitatea firmei pentru a putea stabili prețul corect, cu un profit rezonabil. Așa prevede contractul, pentru că este un monopol”, a subliniat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că sunt diferențe foarte mari de tarife între ceea ce plătește Sectorul 1 și ceea ce plătesc, de exemplu, cetățenii din Oradea sau Cluj.

„Pentru o familie de 4 persoane, noi plătim 500 de lei din care 400 de lei sunt pentru măturatul stradal. La Oradea, pentru o familie se plătește 100 de lei din care 50 de lei pentru măturat”, a menționat Armand.

Primarul Sectorului 1 a precizat că, dacă ar fi fost aprobată starea de alertă, așa cum a cerut, ar fi avut instrumentele să intervină pentru rezolvarea problemei gunoaielor din sector și a anunțat că primăria va contesta amenda de la Garda de Mediu.

Primăria sectorului 1 a semnat în iunie 2008 (primar Andrei Chiliman, PNL) contractul cu compania Romprest, pe o durată de 25 de ani. Contractul a fost semnat în aceeași zi în care Curtea de Apel București a anulat întreaga procedură de achiziție. Contractul a rămas totuși în vigoare deoarece nici o instituție n-a cerut anularea lui în instanță pe motiv că întreaga procedură a fost anulată.

Valoarea estimată a contractului era atunci de aproape jumătate de miliard de euro, însă tarifele s-au modificat în timp.

Potrivit unor documente obținute de Economedia.ro, Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire.

Primarul Clotilde Armand a refuzat să mai plătească o serie de facturi pentru anul trecut, în valoare de peste 14 milioane de euro, pe motiv că tarifele practicate de companie sunt de 4-5 ori mai mari decât în alte orașe și a acuzat compania că a facturat lucrări neexecutate în realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri