Caută
Close this search box.

După evenimentele pilot din România, o singură persoană a fost depistată pozitiv la testul COVID

O singură persoană a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, în urma desfăşurării evenimentelor pilot de luna trecută de la Bucureşti şi de la Cluj, la care au luat parte 1.300 de participanţi, a anunţat astăzi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Au participat 1.300 de persoane la cele patru evenimente – trei în interior şi unul în aer liber. La Bucureşti am avut trei evenimente, două în interior şi unul în aer liber, la Cluj am avut un eveniment în interior.

În Bucureşti nu a fost identificat nici un caz, în Cluj-Napoca o singură persoană a fost depistată pozitiv în urma efectuării unui test rapid în data de 23 mai. Asta înseamnă la 8 zile după desfăşurarea evenimentului”, a declarat astăzi ministrul Culturii la postul B1TV, citat de Agerpres.

Ministrul a menţionat că persoana în cauză era vaccinată cu schema completă de imunizare cu mai mult de 10 zile de la administrarea acesteia şi a arătat că acest caz unic nu este statistic relevant sau reprezentativ pentru evenimentele-pilot în ansamblu, mai ales că este foarte posibil ca infectarea să se fi produs la o dată ulterioară evenimentului.

Bogdan Gheorghiu a mai arătat că instituţia pe care o conduce nu va mai organiza astfel de evenimente pilot.

„Nu avem de ce să mai facem astfel de evenimente, pentru că contextul general va permite desfăşurarea de evenimente. Evenimentele pilot au avut rolul de a confirma ce am declarat în ultimul an, şi anume că acţiunile culturale nu reprezintă sursă pentru focarele de infecţie, că publicul participant este unul responsabil şi că putem oferi predictibilitate, (…) pe care sectorul cultural-creativ o solicită şi de care avem cu toţii nevoie.

Este încă o dovadă că evenimentele culturale se pot organiza în condiţii de siguranţă, independent de rata cumulată a infectărilor. Şi, sigur, totodată, soluţia este şi trebuie să rămână vaccinarea”, a mai subliniat Bogdan Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri