Procurorii anticorupție din Republica Moldova au demarat o nouă investigație penală pe numele fostului președinte prorus Igor Dodon și oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc sub acuzația că ar fi pus la cale o schemă frauduloasă din 2008 prin care se importa energie electrică din Ucraina.

Procurorii și-au retras, luni, ordonanța de clasare a procesului penal și au redeschis dosarul, în cadrul unui proces de a avut loc Judecătoria sectorului Ciocana din Chișinău. În schema în care se știa că erau implicați Igor Dodon și Zinaida Grecianîi, acum s-au găsit legături ce îl implică și pe oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a prezentat informații că jumătate din bani au ajuns la Vlad Plahotniuc. Dosarul e la Procuratura Generală. Zilele următoare, voi prezenta detalii”, a precizat pentru Anticoruptie.md expertul în energie și fost consilier prezidențial, Sergiu Tofilat.

Procuratura Generală încă nu a confirmat această informație.

În 2017 un grup de experți în domeniul energetic a analizat schemele frauduloase cu intermediarii la importul de energie electrică deconspirate în câteva anchete ale Centrului de Investigații Jurnalistice în 2008, când Igor Dodon și Zinaida Greceanîi dețineau funcțiile de ministru al Economiei și, respectiv, premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.