Caută
Close this search box.

Opoziţia iraniană susţine că alegerile prezidenţiale sunt o farsă a regimului

Opoziţia iraniană

Cel mai mare și activ grup de opoziție față de regimul de la Teheran, MEK (Mujahedin-e Khalq) a anunțat și documentat faptul că mai puțin de 10% dintre alegătorii eligibili și-au exprimat votul la alegerile prezidențiale, care ar fi fost o farsă a regimului clerical.

Peste o mie de membri MEK au boicotat alegerile, punând în marile orașe afișe cu liderii rezistenței iraniene – Massoud Rajavi și Maryam Rajavi, președintele ales al Consiliului Național de Rezistență al Iranului (NCRI).

Peste 3.500 de imagini video din 400 de orașe arată secțiile de vot goale, la diverse ore. Acestea au fost difuzate pe televiziunea prin satelit a opoziției Simay-e-Azadi.

„Folosind aceleași minciuni flagrante ca atunci când anunță numărul de morți de Covid-19 și martirii revoltei din noiembrie 2019, regimul clerical înmulțește numărul voturilor cu un factor de cinci într-o încercare inutilă de a conferi legitimitate unui criminal în masă devenit președinte.

Singurul vot al poporului iranian este să răstoarne acest regim medieval. Dictatura religioasă se află într-o spirală descendentă și trebuie înlăturată”, a decarat Maryam Rajavi, președinte NCRI.

„Răscoala poporului iranian și Armata Libertății vor răsturna cu siguranță această dictatură religioasă. Libertatea și o republică democratică sunt drepturile inalienabile ale poporului iranian”, a subliniat aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri