Social-democrații susțin că economia României merge fantastic doar în imaginația premierului Florin Cîțu. În realitate, spun ei, în ultimele patru trimestre consecutive PIB-ul a fost mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent.

„România este în recesiune profundă”, au mai afirmat social-democrații, fapt ce explică de ce Guvernul nu-și onorează angajamentul privind creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie. PSD cere Guvernului Cîțu să lase la o parte raportările triumfaliste și să vină cu măsuri până nu va fi prea târziu.

„Doar în imaginația premierului Florin Vasile Cîțu economia țării merge ”fantastic”! În realitate, în ultimele 4 trimestre consecutive, PIB-ul României a fost mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent. O atestă negru pe alb datele statistice oficiale.

PSD cere guvernului și premierului Cîțu să înceteze cu raportările triumfaliste, cu măsluirea realității, și să ia măsuri cât nu este încă prea târziu! Nu există nicio revenire! În niciunul dintre ultimele trimestre nu s-a reușit nici măcar revenirea la nivelul din perioada corespunzătoare a anului precedent!

Asta înseamnă că România este în recesiune profundă. S-a ajuns aici din cauza incapacității actualei guvernări de a lua măsuri eficiente de sprijinire a economiei în criza pandemiei”, susține PSD.

Partidul citează apoi date ale Comisiei Europene potrivit cărora, anul trecut, sprijinul oferit de Guvern în contextul crizei economice generate de pandemie a fost de doar 1,6% din PIB, unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană.

„Toate angajamentele ”fantastice” ale premierului în acest sens au fost doar propagandă mincinoasă”, mai acuză social-democrații.

PSD mai transmite că o dovadă în plus că, în ciuda celor afirmate, guvernanții nu au bani, este faptul că nu vor să majoreze alocațiile copiilor de la 1 iulie:

„Această recesiune economică profundă explică de ce actuala guvernare nu are bani nici măcar pentru a-și onora propriile angajamente în privința copiilor, respectiv aplicarea dispozițiilor legale în vigoare, emise de guvernul Orban, de majorare a alocațiilor de la 1 Iulie”.

Marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că săptămâna viitoare social-democrații vor face public textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.