Caută
Close this search box.

Seiful unei firme orădene a fost furat cu trotineta

trotineta

Trei orădeni şi un timişorean sunt anchetaţi sub control judiciar, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru furtul unei uriaşe sume de bani, de la milionarul Sergiu Turcu, patronul companiei Madrugada.

Cu cagule trase pe cap şi purtând mănuşi, spărgătorii au intrat în decembrie anul trecut, în sediul din Palota al firmei şi au furat seiful, în care omul de afaceri avea, după cum a aflat BIHOREANUL, aproape 400.000 euro, în bani şi aur.

Din acelaşi birou, hoţii au luat şi o trotinetă, cu care au cărat cutia metalică, până la autoutilitara cu care au dispărut de la faţa locului.

Spargerea s-a produs pe 18 decembrie 2020, în circumstanţe încă neelucidate complet, în sediul companiei, înţesat de camere de supraveghere, păzit cu firmă specializată şi în care intrarea se face doar cu cartelă.

Hoţii nu voiau nicidecum ferestre Madrugada – firma este unul dintre producătorii de tâmplărie de PVC şi aluminiu din ţară. Au acţionat la pont, spun sursele Bihoreanul, vizând seiful din biroul proprietarului companiei, Sergiu Turcu, inclus în 2017 în Top Forbes cei mai bogaţi români, pe locul 143, cu o avere estimată la 38-40 de milioane de euro.

Că acesta le era ţinta stă dovadă şi faptul că au reuşit să evite declanşarea sistemului de alarmă şi că nu au fost sesizaţi de paznici, iar ulterior nici nu au putut fi identificaţi după înregistrările video.

Au ştiut până şi unde să caute, în biroul proprietarului, unde seiful era mascat într-un dulap, iar la plecare au luat şi o trotinetă cu care au scos cutia metalică până la şosea, unde îi aştepta o autoutilitară cu care au fugit imediat. În seif erau cel puţin 200.000 euro şi 200.000 lei cash, mai multe lingouri de aur şi un ceas Cartier de 10.000 euro.

În ultimele luni s-au desfăşurat mai multe percheziţii, persoanele din cercul de suspecţi au fost ridicate pentru prelevarea de probe ADN, dar investigatorii au refuzat să facă publice informaţii privind stadiul cercetărilor.

Marţea trecută, după aproape 5 luni, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, coordonaţi de procurorul Marius Pop Blaga, au făcut primele reţineri. Două „vedete”!

Este vorba despre Sebastian Ivan, 38 ani, patronul unei firme de amenajări interioare, şi de prietenul său Cosmin Făt, 36 ani, evazionist şi escroc celebru, condamnat pentru pagube de aproape 1 milion de lei prin achiziţia de mărfuri cu file cec fără acoperire.

Cei doi au mai fost „tovarăşi” într-un dosar penal după ce au fost prinşi în flagrant încercând să cumpere ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare, în 2014 Făt încasând pentru această afacere 4 ani şi 3 luni de detenţie, iar Ivan 3 ani cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri