Premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală, la începutul lunii iulie, au declarat surse politice pentru G4media.ro.

Potrivit acestora, pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează cinci nume, trei de la PNL, două de la USR PLUS.

Ar fi vorba despre Adrian Oros (Agricultură), Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal, iar de la USR PLUS ar fi vorba despre Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) sau Ciprian Teleman (Digitalizare).

Antena 3 a vehiculat și alte posibile nume de miniștri pe listă (Cristian Ghinea, Stelian Ion). Remanierea ar urma să aibă loc în plină competiție cu Ludovic Orban, pentru șefia PNL.

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține, într-o declarație pentru G4Media.ro, că este apanajul premierului de face schimbări, atunci când consideră că echipa trebuie împrospătată.

”Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal. Dacă după o repriză un jucător nu a dat randament iar pe banca de rezerve sunt jucători mai valoroși sau mai proaspeți, e absolut normal să se treacă la schimbarea jucătorului obosit care nu a fost suficient de performant.

Sigur că, având în vedere că suntem într-o coaliție, este logic și normal că premierul va sta de vorbă și cu liderii coaliției, dar decizia finală este la prim-ministru. El este cel care contează și cel care decontează atât victoriile, cât și un eventual eșec.

Dacă ne uitam la primele șase luni de guvernare putem să vedem rezultate excepționale în domeniul economic, și ușoare întârzieri ale reformelor pe zona administrativă și, sigur, pe anumite reforme majore promise de către coaliție în timpul campaniei electorale.

Aici vina nu este a lui Florin Cîțu, ci de multe ori au fost, după cum s-a plâns atât el cât și Dan Barna, disfuncționalități între Guvern și Parlament.

Evaluarea ministrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide. Nici în cadrul USR PLUS și nici în cadrul PNL. Nu contează taberele din care e ministrul, contează strict performanța lui”, a declarat Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here