Caută
Close this search box.

Trump îl acuză pe Joe Biden că l-a menajat pe Vladimir Putin

donald trump

Fostul preşedinte american Donald Trump nu a apreciat deloc modul în care s-a desfăşurat miercuri summitul pe care succesorul său Joe Biden l-a avut cu preşedintele rus Vladimir Putin la Geneva, caracterizând această întâlnire drept ”o zi bună pentru Rusia”, relatează agenţia DPA, conform Agerpres.

Trump, care a spus odată că are mai multă încredere în Putin decât în serviciile secrete americane, a estimat într-o dezbatere la postul Fox News că Biden i-a făcut preşedintelui rus un cadou oferindu-i un rol de principal protagonist pe scena mondială.

”Noi (SUA n.red) nu am obţinut nimic. I-am oferit un rol foarte mare Rusiei, iar pentru noi nimic”, crede fostul preşedinte republican. ”A fost o zi mare pentru Rusia (…) Nu văd cu ce ne-am ales noi” din această întâlnire, a adăugat el.

Părerea sa este împărtăşită şi de alţi politicieni republicani, ce remarcă faptul că Putin nu a făcut nicio concesie majoră la summitul cu Biden.

În perioada când a fost preşedinte, Trump a avut şi el un summit cu Putin, la Helsinki în 2018, având atunci şi o conferinţă de presă comună cu liderul de la Kremlin, ceea ce nu s-a mai întâmplat la summitul de miercuri, unde cei doi lideri au avut apariţii separate în faţa presei. La acea conferinţă de presă, Trump chiar i-a luat apărarea lui Putin în faţa acuzaţiilor serviciilor secrete americane conform cărora Rusia s-ar fi amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016.

Biden şi Putin au încercat după summit să evidenţieze atmosfera pozitivă în care s-a desfăşurat întâlnirea pe care au descris-o drept constructivă, deşi nu au anunţat nimic semnificativ în afară de reîntoarcerea la post a ambasadorilor rus şi american la Washington şi, respectiv, Moscova, sau revenirea la masa negocierilor pentru reducerea arsenalelor nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri