Caută
Close this search box.

VIDEO ”Multumesc cetățenilor din Israel”, este mesajul postat de Benjamin Netanyahue, după ce a fost înlăturat de la putere

Parlamentul israelian a votat duminică seară proiectul noii coaliții guvernamentale care pune capăt celor peste zece ani de putere ai prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care și-a declarat hotărârea de a reveni la putere, potrivit AFP și Jerusalem Post. ”Multumesc cetățenilor din Israel”, este mesajul postat de Benjamin Netanyahu, duminică seara pe facebook.

Parlamentul israelian a ales, duminică, cu 60 de voturi, noul guvern, punând capăt mandatului de 12 ani neîntrerupţi ai lui Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Ultra-naţionalistul Naftali Bennett va conduce noul cabinet, care cuprinde partide de la stânga la dreapta, pentru doi ani, înainte ca aliatul centrist Yair Lapid să preia funcţia. 59 de deputaţi, în principal de la Partidul Likoud al lui Netanyahu, de extremă dreapta şi de la partidele ultra-ortodoxe s-au opus.

Recunoscându-și înfrângerea chiar înainte de votul de încredere, Netanyahu, cel mai longeviv prim-ministru din istoria Israelului, a asigurat parlamentul că va rămâne în politică, conducând opoziția, pentru a „doborî” noul guvern și că va „reveni în curând” la putere.

Naftali Bennett le-a prezentat parlamentarilor pe membrii guvernului său și prioritățile imediate.

Guvernul va lucra pentru „întreaga” populație israeliană, inclusiv pentru minoritatea arabă, dar și pentru evreii ultra-ortodocși care nu au membri aleși în această coaliție, a spus Bennett, într-un discurs întrerupt continuu de susținătorii lui Benjamin Netanyahu.

Cetățeni ai Israelului! Acesta este un moment politic critic și fac apel la toată lumea să dea dovadă de reținere„, a spus Bennett, care se așteaptă să-l succeadă pe Netanyahu.

”Multumesc cetățenilor din Israel”, este mesajul postat de Benjamin Netanyahu, duminică seara pe facebook, împreună cu un video care surprinde principalele momente politice ale carierea sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri