Memoria fondatorului trupei timişorene Cargo, Adi Bărar, care a decedat în primăvară, în urma unor complicaţii ale infectării cu SARS-CoV-2, va fi cinstită prin ridicarea unei statui din bronz, în mărime naturală, care va fi amplasată în zona terasei Flora a Parcului Alpinet din Timişoara, în această toamnă.

Revoluţionarul Corneliu Vaida, o personalitate a culturii timişorene, a argumentat, în plenul Consiliului Local Timişoara din această săptămână, că acest gest ar putea reprezenta o deschidere pentru realizarea unei Alei a muzicienilor.

Proiectul privind amplasarea acestei statui a fost votat în unanimitate de către consilierii municipali timişoreni.

Zona Flora a rămas în memoria timişorenilor ca zonă a boemei rock, jazz şi blues a oraşului de dinainte de 1990.

Amplasarea statuii ‘Adi Bărar – Marea Trecere’ în Parcul Alpinet va trebui să primească şi un aviz de la Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş.

„Statuia va fi amplasată în rondul dintre Podul Maria şi terasa Flora. Va fi un monument la scara de 1:1, o statuie de bronz care îl va reprezenta pe Adi Bărar cu chitara sa. (…) Sper ca toate aprobările să fie date cât mai repede, astfel încât monumentul să fie inaugurat în acest an.

Lucrările vor dura aproximativ trei luni şi cred că în luna noiembrie am putea face inaugurarea. Va reprezenta, din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, un punct de atracţie turistic şi cultural care se poate înscrie foarte bine în acţiunile care preced Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, a detaliat Corneliu Vaida.

Lucrarea va fi bugetată din fonduri private care deja au fost colectate, la iniţiativa lui Corneliu Vaida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here