Caută
Close this search box.

CERT-RO către românii ce călătoresc în Grecia: Atenţie unde vă daţi datele personale!

cert-ro

CERT-RO avertizează românii care călătoresc în Grecia să fie atenți unde își introduc datele, deoarece au apărut site-uri neoficiale care vor să colecteze datele personale sau financiare. Experții recomandă introducerea datelor doar pe site-urile recomandate de MAE.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează turiștii români care intenționează să plece în Grecia să fie atenți unde își introduc datele personale necesare pentru generarea formularului pentru intrarea în țară. Specialiștii menționează că site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

“Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri!“, precizează CERT-RO.

Experții spun că, pe site-urile frauduloase apărute în mediul online, utilizatorului i s-au cerut inclusiv datele cardului bancar. Site-ul oficial recomandat de MAE pentru generarea unui asatfel de formular NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri