Rusia aşteaptă luna aceasta primele rezultate ale testelor clinice efectuate pentru a combina vaccinurile anti-COVID-19 Sputnik V şi AstraZeneca, a informat preşedintele Fondului de Investiţii Directe din Rusia (FIDR), Kiril Dmitriev, citat de EFE, via Agerpres.

„Testele pentru a combina cele două vaccinuri împotriva COVID-19 sunt pe cale de finalizare în Azerbaidjan şi în câteva alte ţări şi sperăm să putem publica rezultatele, în următoarele două săptămâni”, a precizat Kiril Dmitriev.

„Credem că o îmbinare a celor două vaccinuri este o chestiune-cheie, iar Sputnik V a fost lider în acest domeniu”, a precizat el.

Companiile ruse responsabile cu dezvoltarea şi fabricarea vaccinurilor Sputnik V şi AstraZeneca au încheiat în decembrie un acord, privind crearea unui vaccin combinat împotriva COVID-19.

Rusia s-a arătat deschisă faţă de aceeaşi focalizare şi cu vaccinul Covishield, dezvoltat tot de AstraZeneca şi produs în India, a adăugat Dmitriev. „Cred că putem obţine mari rezultate, iar Covishield şi AstraZeneca sunt la fel, iar testele realizate în Azerbaidjan au demonstrat o înaltă eficacitate”, a reiterat el.

Responsabilul FIDR a anunţat de asemenea că Institutul Serum din India (SII), unul dintre cei mai mari dezvoltatori de vaccinuri din lume, va produce şi Sputnik V. Primul lot este aşteptat pentru septembrie. În total, SII va produce peste 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19, pe an, potrivit declaraţiilor lui Dmitriev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here