Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea va crea un nou partid şi va rupe PSD, susţine Adrian Năstase

adrian năstase

Adrian Năstase a publicat pe blogul său un scenariu conceput de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, de la InPolitics, în care se afirmă că Liviu Dragnea este folosit de „sistem”, pentru a rupe PSD-ul, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

Iacob este convins că Dragnea a fost eliberat special pentru a crea un nou partid, rupând astfel din masa votanților PSD. Carevasăzică, „băieţii răi” au ceva cu săracul PSD, pe care vor să-l submineze.

„Liviu Dragnea a ieșit azi de la închisoare și nu pierde timpul. Mesajele aruncatw de el, printre dinţii încleștați de ură, trimit clar la un viitor foarte interesant pentru fostul number one din PSD. Un viitor în care el va fi, foarte probabil, folosit din nou de sistem, împotriva propriului său partid.

(…) Pur și simplu, Dragnea poate crea din culise un nou partid, având timp berechet, pe care să-l preia oficial din mers, în momentul expirării interdicțiilor sale. Un partid care va dizloca un anumit număr de pesediști, cel mai adesea din rîndul perdanţilor, precum Codrin Ștefănescu ori Carmen Dan.

Dar care, cel mai important, poate da atacul la masa votanților PSD, cu mesajele naționalist-populiste ale lui Liviu Dragnea, deja perceput de mulți ca un Nelson Mandela al stângii (sic!).

Un partid care va intra în cursă în toate cele trei mari alegeri ale anului 2024 și care poate lua procente importante de la PSD. Pohta ce pohtesc regimul Iohannis și cancelariile occidentale. Un PSD slăbit în marele an electoral 2024 exact de unii de ai săi, o rețetă mereu eficientă”, se mai afirmă în textul preluat de Adrian Năstase pe blog.

Liviu Dragnea va reveni în politică, dar nu în PSD. Liviu Dragnea va declanșa atacuri pe bandă la cei din fostul sau partid, care ‘l-au vîndut’ și ‘s-au predat SRI’. Liviu Dragnea va absorbi cît mai mulți nemulțumiți din PSD, conturând impresia de disoluție a partidului.

În acțiunea lui, va fi ajutat chiar de liderii PSD, care vor fi obligați de atacuri să se disocieze din ce în ce mai tăios de el, numai că asta îi va plasa în aceeași tabără cu actuala putere, care și-a făcut din Dragnea un simbol al răului; nu e clar însă cum vor percepe susținătorii tradiționali ai PSD o asemenea distanțare. S-ar putea că ei să aleagă partea ‘acuzatului’.

Din poziția în care se află, Liviu Dragnea nu mai poate construi nimic durabil. Cu alte dosare grele pe rol, el nu riscă nici să devină o amenințare reală pentru putere. Poate, însă, să devină un berbece foarte eficient pentru poarta PSD.

Chiar să nu fi luat în calcul puterea respectivul scenariu în momentul cînd a luat decizia liberării lui Dragnea, și încă în momentul cel mai potrivit, cu un timing perfect pentru anul electoral 2024, după cum arătam mai sus? Greu de crezut. Dacă nu chiar exclus”, este concluzia textului preluat de Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri