Caută
Close this search box.

Majoritatea restricţiilor Covid vor fi ridicate de Marea Britanie

covid

Ministrul britanic al Sănătății, Savid Javid, a confirmat că majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate de la 19 iulie, așa cum estima guvernul.

„Suntem convinși că este timpul ca țara noastră să revină la o viață normală, așa că vom trece în etapa următoare a planului nostru începând cu 19 iulie”, a spus el, citat de AFP.

De la această dată, denumită și „ziua libertății”, distanțarea socială și purtarea măștii nu vor mai fi obligatorii, chiar dacă aceasta din urmă rămâne recomandată în locurile publice închise și foarte aglomerate, precum transportul public.

Sălile de spectacole și stadioanele vor putea să se deschidă la capacitate maximă, discotecile se vor deschide, iar numărul de clienți în pub-uri nu va mai fi limitat.

„Nu va exista niciodată un moment perfect pentru a face acest pas, deoarece pur și simplu nu putem eradica acest virus”, a spus Sajid Savid, în contextul îngrijorărilor comunității științifice, deoarece Marea Britanie se confruntă cu o creștere a contaminărilor cu varianta Delta.

Ministrul Sănătății susține însă că relaxarea restricțiilor este posibilă datorită succesului campaniei de vaccinare, care a putut să rupă legătura dintre boală, internare și deces, astfel încât sistemul de sănătate să poată face față epidemiei.

87% dintre adulți au fost vaccinați cu o doză de vaccin anti-COVID, 66% fiind vaccinați complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri