Caută
Close this search box.

Rusia, ameninţător, la adresa Chişinăului: „Vom recurge la o lovitură militară imediată, dacă pacificatorii ruşi sunt blocaţi pe Nistru”

rusia

Senatorul Viktor Bondarev, președintele comisiei Adunării Federale a Federației Ruse, amenință cu o lovitură militară imediată, în cazul în care forțele Rusiei din Transnistria ar fi blocate pe Nistru.

Militarii ruși din Transnistria sunt denumiți de Bondarev pacificatori. El susține că aceștia sunt singura garanție a păcii în regiune.

„În același timp, România, membru NATO, nici nu încearcă să ascundă planurile agresive. Un alt actor interesat al procesului este Ucraina. Începând cu 2014, aceasta discuta activ variantele de blocare militară a pacificatorilor ruși.

Președintele pro-european al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a anunțat public un asemenea plan, a primit noi oportunități, după o majoritate pro-românească în Parlament”, a declarat Bondarev, pentru EurAsia Daily.

Conform lui Bondarev, venirea la putere a forțelor pro-europene în Moldova oferă NATO o șansă reală de a „înțepa dureros Rusia”, atât în plan politic, cât și în plan militar.

„Fără o susținere directă din partea militarilor NATO, nici România, nici Ucraina nu vor risca să blocheze armata Rusiei. NATO însă, luând în considerare o escaladare, ia în serios un asemenea plan”, a declarat Bondarev.

Acesta a menționat că această strategie nu este un secret pentru Federația Rusă, mai mult, Ministerul Apărării, alături de comisia pe care o conduce, a planificat un șir de acțiuni de răspuns.

„Blocarea militară a pacificatorilor este o agresiune directă. În acest caz, Rusia va recurge la o lovitură de deblocare.

Desantul militar naval al Flotei Mării Negre este gata de debarcare la Odesa. Acesta nu va fi doar un coridor spre Transnistria, ci va însemna niște perspective clare privind chestiunea Donbasului”, a amenințat Bondarev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri