Un candidat la examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi un şofer depistat conducând sub influenţa unor substanţe interzise, ambii din judeţul Braşov, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să ofere mită unor poliţişti.

Conform unui comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), cele două persoane s-au ales cu dosare penale ca urmare a denunţurilor unor agenţi de la Poliţia Râşnov, respectiv din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov, conform Agerpres.

În prima situaţie, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Braşov a apelat, joi dimineaţa, Call Center-ul anticorupţie 0800.806.806 al DGA şi a sesizat faptul că un candidat la examenul pentru obţinerea permisului de conducere i-a oferit o sumă de bani drept mită pentru a-l promova la proba practică.

La scurt timp, candidatul a fost surprins în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Braşov în timp ce încerca să îl mituiască pe poliţistul examinator cu echivalentul în lei a sumei de 100 de euro.

Procurorul a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu făptuitorul pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a menţionat sursa citată.

În cel de-a doilea caz, un agent de la Poliţia Staţiunii Râşnov – Compartimentul rutier a sesizat joi seară SJA Braşov cu privire la faptul că un cetăţean, care a fost depistat conducând sub influenţa unor substanţe interzise, i-a oferit suma de 10.000 de lei mită pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Şi de această dată, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, echipa operativă a SJA Braşov a realizat prinderea în flagrant a autorului faptei.

În acest caz, procurorul a dispus cercetarea inculpatului în stare de reţinere pentru 24 de ore pentru de date de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here