Caută
Close this search box.

VIDEO Aeronava Unity, cu miliardarul Richard Brason la bord, a aterizat cu succes

richard branson

Un zbor a cărui pregătire a durat 17 ani a decolat cu succes și l-a dus pe miliardarul Richard Branson din deșertul New Mexico până la marginea spațiului. A fost o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice.

Se dă startul astfel turismului spațial. Opt oameni au luat parte la această misiune, pe care întreaga omenire a putut-o urmări în direct.

Cursa către stele a început la baza Virgin Galactic, din New Mexico. De acolo, a decolat avionul care a transportat naveta cu Richard Branson şi ceilalţi cinci pasageri. Purtată în acest fel, ea a ajuns la 15 mii de metri altitudine, după care s-a desprins și și-a continuat singură drumul, până la 90 de kilometri deasupra Pământului.

Odată ajunsă la limita atmosferei terestre, naveta lui Branson a rămas acolo câteva minute. A fost împlinirea visului din copilărie al miliardarului britanic. El a putut testa câteva minute și imponderabilitatea.

Richard Branson – proprietar Virgin Galactic: „Odinioară am fost un copil, care a avut un vis, în timp ce priveam stelele. Pentru generația următoare de visători: dacă noi putem face asta, imaginați-vă doar ce veți putea face voi!”

Conform planului, naveta a început apoi operațiunea de coborâre și a aterizat în siguranță, la baza Virgin Galactic, în aplauzele celor de la sol.

Richard Branson – proprietar Virgin Galactic: „Sincer, nimic nu te-ar putea pregăti pentru priveliștea pe care ți-o oferă spațiul. Scopul misiunii a fost să transformăm în realitate, pentru nepoții mei și ai voștri, visul călătoriei în spațiu”.

17 ani au durat pregătirile pentru această cursă, în care Richard Branson a investit 16 ani din viață și peste un miliard de dolari. O investitie cât se poate de avantajoasă, dacă ne gândim că sunt sute de viitori clienți interesați de astfel de călătorii.

Printre ei, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio şi Lady Gaga, care-i vor plăti lui Branson până la 250 de mii de dolari, ca să-i ducă până la stele.

„Ce zi! Ce zi! Ce zi!” – a fost exclamaţia lui Richard Branson, după ce a revenit pe Pământ, din călătoria sa, menită să îi facă promovare la excentrica sa afacere. Miliardarul, care peste o săptămână va împlini 71 de ani, a urcat împreună cu cei care i-au fost alături în acest zbor istoric pe o scenă, la aerodromul din New Mexico, și a făcut primele declarații.

Extrem de fericit, el a spus că nimic nu te poate pregăti pentru senzația pe care o ai atunci când simți imponderabilitatea și vezi Pământul de sus. „Incredibil” a fost cuvântul pe care l-a folosit de mai multe ori. „Mă simt ca un copil”, a mărturisit el.

„Mi-am împlinit visul din copilărie și am împlinit un vis pentru nepoții mei și ai dumneavoastră”, le-a spus el celor din audiență. A avut, desigur, multe cuvinte de apreciere, mulțumire și recunoștință pentru toți oamenii care i-au fost alături și au făcut posibilă realizarea acestui vis.

În final, cei șase care au mers la limita spațiului au primit insigna de astronaut, care se dă în mod obișnuit celor care ajung în spațiu. A fost un moment amuzant, pentru că Richard Branson și-a desfăcut generos fermoarul de la costumul special purtat în călătorie, iar cel care i-a pus insigna a constatat amuzat: „Ce torace aveți!”.

Apoi, toată bucuria a fost stropită cu tradiționala șampanie a victoriei, iar Richard Branson, într-o demonstrație de forță, a luat-o pe umeri pe Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru afaceri guvernamentale și operațiuni de cercetare al companiei Virgin Galactic, care a fost și ea la bordul avionului Unity.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri