Caută
Close this search box.

VIDEO Bilanţul exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari creşte la un mort şi cinci răniţi

petromidia

Bilanţul victimelor de la explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia a ajuns la şase. ISU a transmis că un rănit, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital. De asemenea, tot la unitatea medicală a mai ajuns un rănit cu arsuri la nivelul feţei.

UPDATE Arsul cu 45% din suprafaţa corpului afectată a fost adus la Spitalul Floreasca, via velodromul Stadionului Dinamo, cu elicopterul. Urmează să fie adus şi cel cu 25% tot aici.

UPDATE Un ars cu 45%, un altul cu 25%, doi răniţi uşor şi un decedat – acesta este bilanţul final al exploziei, a declarat Raed Arafat, şeful DSU. Incendiul care a dus la explozie a fost la instalaţia de hidrofinare a Petromidia Năvodari.

În incendiu a fost prins unul dintre cei cinci salariaţi ai rafinăriei, cel care a murit. Departamentul de Resurse Umane al unităţii industriale a intrat în legătură cu familiile. Răniţii vor fi distribuiţi la unităţi medicale, pentru asigurarea unui tratament medical de specialitate.

Instalaţiile Petromidia au fost anul trecut în revizie. Unitatea urmează să cerceteze cauzele incendiului care a dus la explozie, a declarat directorul general Rompetrol Rafinare, Felix Crudu Tesloveanu.

ISU a precizat că un rănit are traumatism la picior, altul un traumatism lombar, o altă victimă a suferit arsuri minore, iar o persoană este dată dispărută.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că incendiul se manifestă la o instalaţie de transport petrolier, iar în acest moment pompierii acţionează pentru închiderea robineţilor şi întreruperea alimentării cu combustibil.

Până în prezent sunt trei persoane rănite, dintre care două cu arsuri. În zonă a fost trimis şi un elicopter SMURD.

De asemenea, a fost dispusă suplimentarea rezervei de substanţă de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU Călăraşi, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi şi Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri