Caută
Close this search box.

VIDEO Dr. Cosmin Alexandrescu, despre medicina de ambulator privată: Coplata se aplică doar în spitale anul acesta

Invitat la MagnaNews LIVE, în emisiunea realizată de jurnalista Rodica Sărmaș Furnea, președintele APMA, dr. Cosmin Alexandrescu, a declarat că, de anul viitor, se va aplica și în ambulatoriile private sistemul de coplată adoptat recent de Guvern.

Anul acesta, coplata funcționează doar în spitalele private”, a declarat dr. Cosmin Alexandrescu.

Guvernul a adoptat recent ordonanţa care reglementează contribuţia personală, adică plata pe care o va face pacientul atunci când alege să se trateze în spitalele particulare.

Pentru unele intervenţii medicale şi analize, când tariful va depăşi suma decontată de stat, privaţii vor putea să ceară bani în plus. Însă acest lucru trebuie arătat dinainte bolnavului, iar la externare scris negru pe alb pentru ce anume s-au încasat banii.

Contribuţia personală reprezintă diferenţa între tariful perceput de spitalul particular şi cel decontat de Casa de Sănătate. Cu alte cuvinte, pacientul asigurat va şti cât are de achitat şi dacă statul îi acoperă parţial, integral sau deloc tratamentul ori intervenţia medicală.

Costurile serviciilor medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate sunt mult sub preţul real.

MagnaNews LIVE, emisiune moderată și realizată de jurnalista Rodica Sărmaș Furnea, aduce în spațiul public oameni capabili să livreze publicului modele și judecăți de valoare. Emisiunea este o platformă de exprimare, menită să capteze atenția cu soluții concrete pentru societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri