Cancerul rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, așa că autoritățile încep să ia măsuri. Un plan de combatere și tratament a bolii făcut la nivel european la începutul anului începe să fie implementate deja. Așa se face că de la sfârșitul acestei luni două substanțe periculoase cancerigene vor fi diminuate din alimente: plumbul și cadmiul, folosite în prepararea multor alimente, de la lactate până la cele pentru bebeluși. Medicii vorbesc despre importanta prevenției și tratarea acestei boli prin alimentație.

Medicii spun că, pe lângă importanța pe care o are alimentația în prevenția bolii, la fel de importantă, chiar crucială, este în tratamentul ei. Iar acum se diminuează din alimente două substanțe importante cadmiu și plumb, însă la fel de important este și consumul altor alimente cum ar fi carnea roșie și cele cu grăsimi saturate și nesaturate.

Planul european e așteptat și de medicii români care recunosc că în țara noastră nu s-a pus accent pe prevenție.

Specialiștii în nutriție cred că fiecare persoană poate și trebuie să ia măsuri punctuale.

1,3 milioane de europeni au murit de cancer numai anul trecut și de două ori mai mulți au primit diagnosticul. Iar estimările specialiștilor dau fiori – dacă nu se iau măsuri, până în 2035, cancerul va deveni principala cauză de deces în țările Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here