Caută
Close this search box.

Ilfovenii, speriaţi de construirea unei stații de reciclare a deșeurilor

gunoaie

Vestea că în comuna lor, Ciorogârla, Consiliul Județean Ilfov intenționeză să cumpere două terenuri de 87.0000 de mp pătrați, pentru a construi o stație pentru reciclarea deșeurilor din județ, i-a alertat maxim pe localnici.

Vestea că mai marii județului vor să construiască în Ciorogârla un „sistem de management integrat al deșeurilor în județul Ilfov” îi sperie pe localnici. Aceștia se tem de mirosurile pestilențiale, dar și de faptul că ar putea fi poluată pânza freatică și așa ridicată.

Nici primăria nu este de acord. Potrivit acesteia, până acum nu a participat la nici o discuție cu cei care conduc județul. Mai exact, cele două terenuri sunt încadrate de Autostrada A1 și Râul Ciorogârla, care se află la câteva sute de metri.

Într-un răspuns pentru TVR, Consiliul Județean Ilfov îi asigură pe localnici că „Tratarea biologică a deșeurilor se va face prin digestie anaerobă, deci aspectele privind emisiile de proces sunt realizate într-un mediu controlat.

Proiectul este finanțabil din Fonduri europene structurale și de investiții, prin Programul Operațional Infrastructura Mare și este pregătit cu sprijinul Jaspers. Instalațiile vor fi construite conform prevederilor, iar UE va verifica respectarea parametrilor și a condițiilor de funcționare a acestora.”

În prezent, proiectul se află în dezbatere publică și poate fi citit pe site-ul oficial al Consiliul Județean Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri