Caută
Close this search box.

Maia Sandu a refuzat culoarul diplomatic, la vama României cu Republica Moldova

maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat să beneficieze de privilegiile de șef al statului și să treacă vama, dinspre România în Moldova, sărind peste rând, anunță presa de la Chișînău.

Maia Sandu s-a comportat ca o persoană fizică, când a ajuns la punctul de trecere a frontierei R. Moldova, în ciuda insistențelor polițiștilor de frontieră, informează Realitatea de Moldova.

Automobilul în care se afla Maia Sandu s-a aliniat în rândul format la punctul de trecere. Tradițional, un polițist de frontieră se apropia de mașinile aflate în coloană, pentru a verifica numărul de pasageri aflați în fiecare mijloc de transport, dar și să colecteze pașapoartele.

„Erau multe mașini în rând, iar în timp ce un colaborator al Poliției de Frontieră adună actele oamenilor, a observat-o și pe Maia Sandu. I-au propus să treacă cu mașîna fără a sta în mulțime, însă aceasta a refuzat din start”, scrie sursa citată.

Maia Sandu ar fi refuzat categoric să beneficieze de facilități, inclusiv să treacă pe culoarul destinat dețînătorilor de pașapoarte diplomatice, chiar dacă angajații Poliției de Frontieră au insistat de câteva ori. Maia Sandu a continuat să-și aștepte rândul, printre celelalte mașini.

„Au mers și alți doi colegi și i-au propus același lucru, să treacă pe un culoar separat, să nu stea în rând, iar în scurt timp vor fi gata și actele. Însă au primit același răspuns”, a adăugat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri