Caută
Close this search box.

Anca Dragu, replica tăioasă pentru Cîţu: „El demisionează dacă CCR îmi va da mie dreptate?”

anca dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, îi cere premierului să spună, la rândul său, dacă îşi dă demisia în cazul în care CCR nu îi va da dreptate în decizia aferentă sesizării referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Executiv pe tema moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS şi AUR.

Întrebată dacă îşi va da demisia alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, în cazul în care decizia CCR privind moţiunea de cenzură îi va fi favorabilă premierului, Dragu a spus:

„Dacă eu am dreptate în faţa Curţii constituţionale, cine îşi dă demisia?

Mai mult decât atât, noi vorbim aici de dreptul unei pătrimi din parlamentari de a depune o moţiune de cenzură conform Constituţiei. Premierul consideră ca sunt anumite aspecte mai degrabă administrative care fac ca această moţiune de cenzură să nu îşi urmeze parcursul.

Deci rolul preşedinţilor celor două camere nu văd care ar fi unul direct legat de parcursul acestei moţiuni. Ei consideră ca semnăturile nu sunt în regulă. Eu explic (n.r. în punctul de vedere adresat CCR) că nu este un element pe care preşedinţii camerelor să îl verifice şi să îl legitimeze într-un fel”.

Ea a explicat parcursul moţiunii de la depunere şi până în prezent şi a spus că „nu vede niciun fel de temei” în cererea premierului.

„Mai degrabă, să ne spună şi dumnealui dacă îşi dă demisia dacă nu are dreptate în această cerere formulată”, a adăugat Anca Dragu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, pe 9 septembrie, că va cere demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, dacă decizia Curţii Constituţionale, la sesizarea pe care a făcut-o cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Executiv pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, va fi favorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri