Caută
Close this search box.

Autoritatea pentru Digitalizarea României desfăşoară un proiect de evidenţă în timp real a paturilor de terapie intensivă

terapie intensivă

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) dezvoltă în prezent un proiect care va permite verificarea în timp real a paturilor de Terapie Intensivă disponibile în spitale, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Octavian Oprea.

Un proiect pe care îl avem în desfăşurare împreună cu partenerii de la Ministerul Sănătăţii este proiectul de evidenţă a paturilor de la ATI în timp real. Este un proiect de suflet pentru mine, pentru că ultimii ani ne-au dovedit că, dacă aveam evidenţa în timp real a paturilor de la ATI şi, bineînţeles, monitorizarea pacienţilor, poate intervenţia medicală ar fi putut să fie alta şi multe vieţi ar fi fost salvate„, a afirmat Oprea, la Smart Transformation Forum 2021, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, şeful ADR a menţionat că de săptămâna trecută bucureştenii pot plăti facturile emise de Apa Nova prin Ghişeul.ro.

Mă mândresc cu faptul că am reuşit să atragem, începând cu săptămâna trecută, cel mai mare furnizor de servicii de apă-canal din România. E vorba de Apa Nova, care are acţionariat majoritar privat. De marţea trecută, toţi cetăţenii din Bucureşti care sunt clienţi ai Apa Nova pot plăti factura prin platforma Ghişeul.ro. Platforma are capacitatea de a interoga baza de date a Apa Nova şi de a pune la dispoziţia cetăţenilor toate soldurile disponibile„, a susţinut el.

În plus, studenţii la ASE Bucureşti îşi vor putea în curând plăti restanţele şi alte taxe pentru universitate prin Ghişeul.ro.

Un alt demers extrem de important, prin care încercăm să aducem tinerii şi să-i responsabilizăm, este înrolarea universităţilor. Ne aflăm în acest moment în proces de înrolare a cam 80% din procesul total, adică mai avem cam 20% de lucrat la acest flow. E vorba de Academia de Studii Economice din Bucureşti, care va fi înrolată în platforma Ghişeul.ro. Odată cu înrolarea acesteia, studenţii îşi vor putea vizualiza în timp real taxele pe care le au de plată către facultate, cum ar fi taxa de studiu, costurile cu regia, taxele pentru restanţe şi aşa mai departe„, a explicat Octavian Oprea.

Potrivit acestuia, Ghişeul.ro a crescut exponenţial ca număr de utilizatori în ultimul an şi jumătate.

Citește și: Adevărul despre turismul montan: ”Stăm mai prost decât acum 140 de ani”

Unul dintre paşii extrem de importanţi pe care noi i-am făcut şi unul dintre proiectele pe care le-am pus la dispoziţia autorităţilor locale şi centrale a fost platforma Ghişeul.ro, care a reuşit să crească în ultimul an şi jumătate din punct de vedere al numărului utilizatorilor de mai mult de două ori de cât a crescut în 9 ani de la înfiinţarea sa. (…) Prin Ghişeul.ro, din august 2020 se pot plăti orice tarife care survin în urma unui serviciu public„, a declarat Octavian Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri