Caută
Close this search box.

Ce avere are Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD condamnat la închisoare cu executare.

viorel hrebenciuc

Ce avere are Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel din București.

De-a lungul timpului averea lui Viorel Hrebenciuc a ridicat multe semne de întrebare. Astfel, despre unul dintre liderii social democraților s-a spus că este cel mai sărac parlamentar în acte, deși presa a scos la lumină conturi secrete și averi impresionante.

Cert este că, în ultima declarație de avere pe care a depus-o, Viorel Hrebenciuc nu a notat prea multe. O casă, un teren forestier, două ceasuri, câteva tablouri și un cont bancar în care abia dacă se aflau 1500 de euro, potrivit Fanatik.

Casa din București era deja trecută pe numele fiului. Deputatul PSD nu avea autoturisme, fiind unul dintre puținii politicieni care au tras linie la acest capitol. Se lăuda însă cu două ceasuri în valoare totală de 14 mii de euro și tablouri ale unor pictori contemporani achiziționate în schimbul a șase mii de euro.

Ca să închidă gura lumii, opinia publică suspectând o avere mult mai mare în cazul său, Viorel Hrebenciuc a notat la rubrica “active producătoare de venituri nete, care însumate depăşesc echivalentul a 5.000 de euro pe an”, fostul vicepreşedinte al PSD nu a ezitat și a scris “nu este cazul”.

Rise Project a intrat în posesia unor documente prin care Viorel Hrebenciuc deținea mai multe conturi secrete în bănci din Elveția, conturi folosite într-un caz care a făcut înconjurul lumii. Mai exact, fostul demnitar ar fi avut acces la un profil bancar care reunea două conturi bancare.

Culmea, de același profil se foloseau și soția lui Hrebenciuc, Letiția, fiul lor, Andrei, dar și un personaj implicat într-un caz penal, instrumentat de Victor Ponta pe vremea când era procuror. Cele două conturi ar fi fost împărţite de familia deputatului cu Robert Deutsch, om important în afacerea Megapower, adică o fraudă care a avut loc la începutul anilor 90, la puţin timp după Revoluţie, în urma căreia statul român a pierdut peste 11 milioane de dolari.

A fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate împreună cu familia de Viorel Hrebenciuc.

ANI a descoperit existenţa unei diferenţe destul de mari. Vorbim despre 189.813 lei, adică puţin peste 42.000 de euro, bani pe care politicianul nu a putut să-i dovedească. Concret, erau în plus faţă de averea dobândită şi pe care a notat-o în declarație și veniturile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri