Caută
Close this search box.

Colegiul Medicilor solicită protecție pentru personalul medical din centrele de vaccinare

”Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general,” este poziția Colegiului Medicilor din România după reportajul RFI la Răchiteni, jud. Iași.

Reamintim, accesul în centrul de vaccinare al localității a fost blocat, sâmbătă, 4 septembrie, de un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana-Șoșoacă. Medicul care a condus echipa mobilă spune la RFI că s-a temut pentru viața ei și a echipei.

Doctorul Elena Popa care a condus echipa mobilă de la Răchiteni spune la RFI că s-a temut pentru viața ei și a echipei. ”Ce am simțit? M-am temut pentru siguranța mea, pentru siguranța echipei și am fost foarte dezamăgită de faptul că nu am reușit să îmi îndeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo. Sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat. De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc cât pot cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun. Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic. Eu am crezut că poate putem discuta cu dumnealor, dar cred că e o atitudine pe care eu nu să o caracterizez. A fost un limbaj al oamenilor și al dumneaei pe care eu nu îl voi utiliza niciodată. Pentru că pun în pericol sănătatea oamenilor, fizică, îi face să creadă niște lucruri care nu sunt adevărate, dar adevărul este mult departe de ceea ce afirmă dumneaei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri