Caută
Close this search box.

Dan Barna se vaccinează cu a treia doză şi vrea vaccinare obligatorie în unele cazuri

dan barna

Dan Barna a anunţat că în cursul zilei de miercuri se va imuniza cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID şi i-a îndemnat pe români să se imunizeze la rândul lor.

Într-un interviu pentru Hotnews, liderul USR PLUS a precizat că are cunoştinţe care nu s-au vaccinat şi care au ajuns în spital din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Am avut rude care au decedat – o verişoară şi încă o rudă mai îndepărtată – înainte de vaccin. Au decedat din cauză de COVID. Am, în prezent, prieteni şi colegi care sunt în spital, cu oxigen, pentru că nu s-au vaccinat.

Am de asemenea colegi care s-au vaccinat şi care sunt acasă, cu COVID, cu forme uşoare, similare cu o răceală banală. Vaccinaţi-vă, fraţilor!

Vaccinându-vă şi vaccinându-ne putem să trecem mai uşor peste această epidemie care există şi care e prezentă. După această emisiune, o să plec direct să îmi fac cea de-a treia doză, prin care sistemul imunitar este stimulat şi rezistenţa la virus creşte mult mai mult”, a spus el.

Dan Barna a arătat că susţine introducerea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii, precum pentru personalul medical, cel din educaţie sau din servicii publice.

„Noi avem, aşa, o tendinţă: să aşteptăm, să reinventăm singuri apa caldă. Vedem ce se întâmplă în restul lumii. Virusul acesta nu selectează pe categorii sociale, pe rase, etnii sau naţiuni şi vedem că acolo unde măsurile au fost luate, unde s-a intervenit din timp, efectele sunt mult mai tolerabile social decât în ţările care au ignorat astfel de măsuri”, a precizat Dan Barna.

Întrebat de ce nu au avut românii încredere în vaccinare, Barna a replicat că „efortul şi creativitatea alocate campaniei” au fost „minimale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri