Caută
Close this search box.

Municipiul Timişoara a depăşit rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 3 la 1000 de locuitori. Alte 17 localităţi din judeţul Timiş sunt în aceeaşi situaţie

carantină

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit, duminică, 3 la o mie de locuitori în municipiul Timişoara. Reşedinţa judeţului Timiş se alătură altor 17 localităţi din judeţ aflate în aceeaşi situaţie. În cele 18 oraşe şi comune devine aplicabilă legislaţia privind certificatul verde care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării pentru participarea la unele activităţi şi care vor intra în vigoare luni.

Conform datelor publicate duminică de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, incidenţa infectării cu coronavirus raportată la ultimele 14 zile în oraşul Timişoara este de 3,18 la o mie de locuitori, reşedinţa de judeţ se alătură oraşului Buziaş şi altor 16 comune care au depăşit, în ultimele două săptămâni, rata de infectare de 3 la mie.
Cel mai ridicat indice în ceea ce priveşte îmbolnăvirile a fost raportat, la nivelul judeţului Timiş, în comuna Bara, unde rata de infectare este de 5,83 la mia de locuitori. Şi în comunele Moraviţa, Cenei, Dumbrava şi Bucovăţ indicele de infectare depăşeşte cinci la mie.

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare, luni, Hotărârea de Guvern care înstituie o serie de norme pentru desfăşurarea activităţilor permise doar cu participarea următoarelor persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri