Nemulțumirile turiștilor spațiali: toaletele fără intimitate și pizza rece

Miliardarul Elon Musk anunță că primul echipaj civil din istoria navetei SpaceX a avut parte de „provocări” cu toaleta şi a cerut un cuptor cu microunde.

Musk a declarat pe Twitter că SpaceX trebuie să își îmbunătăţească dotările pentru următorul său zbor spaţial-turistic.

Asta după ce a primit chestionarul cu opiniile echipajului „Inspiration4”, alcătuit din patru astronauţi civili, care a decolat săptămâna trecută la bordul navei spaţiale Crew Dragon a SpaceX, aterizând pe Pământ în weekend.

Magnatul american s-a întâlnit personal cu echipajul în Florida, iar apoi a răspuns la întrebările utilizatorilor cu privire la planurile companiei pentru următoarea misiune. Elon Musk a spus că următorul zbor va avea „toalete modernizate”, adaugând că „am avut unele provocări în acest sens”.

Acesta nu a detaliat însă care au fost aceste provocări sau cum anume vor fi modernizate toaletele.

Unul dintre pasagerii echipajului „Inspiration4”, Jared Isaacman, a declarat pentru publicaţia Insider, citată de RFI, că toaleta pentru Crew Dragon era situată pe tavanul navei spaţiale şi avea o cupolă de sticlă, ceea ce a însemnat că membrii echipajului aveau o vedere de 360 de grade în timp ce o foloseau.

„Nu este o dram de intimitate. Ai un fel de „perdea” de intimitate care taie partea superioară a navei spaţiale, astfel încât să te poţi separa într-un fel de ceilalţi”, a declarat Isaacman, care a mai adăugat că învăţarea utilizării toaletei pe nava spaţială face parte din pregătirea riguroasă a astronauţilor civili înainte de zbor.

Totodată, Musk a mai spus că următorul zbor va avea un mic cuptor pentru încălzirea alimentelor, precum şi Wi-Fi furnizat de Starlink, proiectul de internet prin satelit al SpaceX.

Amintim, echipajul misiunii „Inspiration4” a mâncat şi o pizza rece în timpul zborului de trei zile.

Citește și: Primii turiști spațiali ai capsulei SpaceX s-au întors pe Terra

Drept compensație, în timp ce se aflau în spaţiu, membrii echipajului au discutat cu Elon Musk, dar şi cu actorul Tom Cruise, invitat special pentru a le face acestora o surpriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *