Anul şcolar are 34 de săptămâni şi se încheie pe 11 iunie 2022.

Anul şcolar 2021-2022 vine cu o noutate pentru elevi. Primul semestru nu se mai termină în ianuarie, ca până acum. Va fi mai scurt, va avea doar 14 săptămâni şi se va încheia pe 22 decembrie.

Totuşi, cei din învăţământul preşcolar şi primar au o săptămână de vacanţă, între 25 şi 31 octombrie. Dar vacanţa de iarnă va fi practic şi vacanţă intersemestrială – va avea două săptămâni şi jumătate. Începe pe 23 decembrie şi se termină pe 9 ianuarie, potrivit TVR.

Cel de-al doilea semestru este mult mai lung. Va avea 20 de săptămâni de cursuri şi ţine până pe 10 iunie, când începe vacanţa de vară.

Cursurile celui de-al doilea semestru sunt întrerupte de vacanţa de primăvară, care începe pe 15 aprilie şi se termină pe 1 mai.

Excepţie fac cei care termină liceul şi pentru care anul şcolar are 32 de săptămâni şi se încheie pe 27 mai, având în vedere că pe 20 iunie începe Bacalaureatul.

Un an şcolar mai scurt au şi cei care termină clasa a VIII-a. Ei vor termina şcoala pe 3 iunie 2022, după 33 de săptămâni de cursuri. Absolvenţii de gimnaziu încep examenele naţionale pe 14 iunie.

Elevii de gimnaziu şi liceenii vor da din nou teze, primele după semestrul 1, de acum doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here