Caută
Close this search box.

Regizorul Andrei Munteanu şi Candid premiera Teatrului de Operetă și Muzical Ion Dacian

  • Despre viitoarea premieră a acestei stagiuni care începe în toamna  lui 2021 ne vorbeşte, cu emoție justificată,  regizorul Andrei Munteanu…
  • Candid” de L. Bernstein este una dintre lucrările  reprezentative ale teatrului muzical contemporan, bazat pe nuvela cu același nume scrisă de Voltaire, ea își propune și lansează în spațiul muzical teme de neuitat și motive devenite clasice. Efervescența și spontaneitatea geniului componistic a lui Bernstein, unul dintre marile nume ale teatrului muzical se îmbină perfect cu sarcasmul și ironia tăioasă a lui Voltaire unul dintre părinții raționalismului european.

 

  • O premieră în această toamnă a revenirii noastre la o viață mai normală…
  • Spectacolul Teatrului de Operetă și Muzical Ion Dacian își propune să aducă în actualitate povestea lui Candid, naivul tânăr care pleacă în drumul cunoașterii și devine un om în adevăratul sens al cuvântului.  Angrenând în relatarea poveștii  întregul ansamblu artistic al teatrului, spectacolul va purta spectatorul pe cele mai nebănuite tărâmuri și îi va o oferi adevărate lecții de viață.
  • Va fi, deci …
  • Sperăm, un spectacol atractiv și interesant, colorat și dinamic, viu și captivant dar mai ales atrăgător pentru publicul anului 2021, folosind toate mijloacele disponibile.

  • Operetă? Aţi schimbat registrul ?
  • Lucrarea lui Leonard Bernstein poate fi catalogată, după cum o intitulează însuși autorul: operetă, dar este mai mult decât atât, oferind un palier vast de manifestare pentru toate categoriile de roluri iar caracterul simfonic îi imprimă o forță și o vitalitate deosebită.
  • Câteva cuvinte despre subiect…
  • Subiectul operetei este inspirat din nuvela cu același nume și acțiunea începe odată cu primele acorduri muzicale, prezentând intriga   pe cele două planuri principale ale lucrării: viața lui Candide și viața Cunegondei. Firul poveștii din libret urmărește cu fidelitate subiectul din nuvelă, lăsând în același timp artiștilor loc pentru interpretare și numeroase momente actoricești savuroase pentru public Voltaire s-ar fi mirat dacă ar fi aflat acum la aproape trei secole de la moartea sa dacă cineva l-ar fi asigurat că această improvizație genială va fi după moartea lui scrierea cea mai citită din vasta lui producție, mai prețuită decât tragediile pe care se bizuia spre a trece în nemurire, mai mult decât voluminoasele lui sinteze istorice. Posteritatea leagă, adeseori, numele unui mare scriitor de o singură operă, intens reprezentativă. Voltaire pentru milioane de cititori și spectatori va rămâne autorul lui Candid așa cum Bernstein va rămâne inegalabil în geniul său demonstrat din plin în această lucrare.

  • Așteptăm evenimentul cu interes şi vom reveni cu o cronică a spectacolului
  • Acest titlu, alături de alte importante lucrări care de-a lungul anilor au marcat evoluția teatrului de operetă, va  constitui un punct de atracție pentru toți cei care apreciază muzica iar odată îmbinat cu geniul interpretativ al artiștilor teatrului cu siguranță are toate datele pentru a duce în viitor tradiția teatrului muzical românesc. Frizând frivolitatea și gravitatea cu egală dexteritate, Candid trebuie,  asemeni unei nave-amiral să conducă spectatorul prin cele mai remarcabile realizări muzicale și dramatice ale secolului XX și să arboreze cu orgoliu stindardul operetei clasice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri