Caută
Close this search box.

Trenul Metropolitan Bucureşti costă aproape 600 de milioane de euro

trenul metropolitan bucureşti

Trenul Metropolitan Bucureşti va circula din 2024 pentru început, ca un proiect pilot şi cu garnituri vechi din actualul parc de material rulant de la CFR Călători, pentru că încă nu sunt semnate contractele de achiziţie a noilor trenuri, a anunţat astăzi Ştefan Roşeanu, coordonatorul proiectului, consilier la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Trenul Metropolitan sau „metroul de suprafaţă” este o investiţie estimată la 570 de milioane de euro şi va cuprinde 16 linii de tre,n cu o lungime totală de 545 km. Din cele 570 de milioane de euro, cea mai mare parte – 400 de milioane de euro – o reprezintă achiziţia de material rulant, în timp ce aproximativ 170 de milioane de euro îi reprezintă investiţiile în sistemele de infrastructură.

Proiectul Trenului Metropolitan este corelat cu programele pe care le derulează şi CFR Infrastructură, pentru modernizarea complexului feroviar Bucureşti şi mai ales redeschiderea inelului feroviar al Capitalei, pentru trenurile de călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri