Caută
Close this search box.

Tasarea terenului s-a oprit la Slănic Prahova, susține operatorul desemnat cu măsurătorile

În urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente, transmit autoritățile de la Slănic Prahova.

Monitorizarea și măsurătorile vor continua, mai spun acestea.

Evenimentul este monitorizat cu atenție la nivel central, iar echipe operative ale IGSU, Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației, beneficiind de sprijinul Prefecturii Prahova și al autorităților publice locale.

42 de persoane au fost evacuate, după ce un crater a înghiţit o stradă din Slănic Prahova şi ameninţă să avarieze mai multe clădiri cu locuinţe din centrul oraşului.

Experţii veniţi de la Bucureşti au montat senzori de monitorizare a mişcărilor solului, iar primul raport preliminar va fi gata luni. Abia atunci se va putea decide care este cauza surpării şi în ce fel se poate interveni.

În oraș se fac măsurători și se iau mostre de sol și din alte zone. Experții geologi au stabilit asta după ce, la finalul anului trecut, au apărut crăpături care au afectat câteva gospodării și case.

The post Tasarea terenului s-a oprit la Slănic Prahova, susține operatorul desemnat cu măsurătorile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri