Capitala a intrat de două zile în scenariul roșu, însă restricțiile întârzie să apară. Prefectura Bucureștiului a programat abia pentru vineri ședința în care trebuie să se adopte obligativitatea certificatului verde la petreceri sau în restaurante.

Până atunci, terasele și localurile sunt pline, iar tulpina Delta a infectat aproape o mie de bucureșteni doar în ultimele 24 de ore.

În Centrul Vechi, localurile sunt pline și atmosfera generală este una de relaxare. Nimeni nu le cere încă bucureștenilor dovada că s-au vaccinat sau testat, deși Capitata e deja în scenariul roșu.

– Ai fi de acord sa prezinti certificatul digital de fiecare data intri intr-un local?
– Da.
– Te-ai vaccinat?
– Nu.
– Te-ai testa de fiecare dată?
– Nu.
– Și atunci cum de ești de acord cu certificatul?

În ceea ce privește restricțiile, părerile sunt împărțite:

– Nu mi se pare că ar fi crescut incidența. Dacă va fi necesar, o să mă vaccinez.

– Astăzi am intrat în metrou, erau patru fără mască. Eu sunt profesoară, dintre cursanții mei foarte puțini s-au vaccinat.
– Sunt italiancă și acolo green pass-ul este obligatoriu peste tot, dacă vrei să urci în autobuz, dacă vrei sa vizitezi un muzeu, dacă vrei să intri într-o cafenea să bei o cafea și lumea a început să se vaccineze.

La o incidență de peste 3 la mia de locuitori, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să între doar persoane care prezintă certificatul verde. În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul verde, iar capacitatea maximă de 50 de procente nu poate fi depășită.

Aceste măsuri ar fi intrat deja în vigoare în Capitală, dacă ar fi fost aprobate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Ședința a fost amânată, din cauza modificărilor adoptate de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.