Procuroarea Adina Florea, de la Secția Specială, a trecut de proba interviului, la concursul pentru posturile de inspector de la Inspecția Judiciară, au declarat surse judiciare.

Din comisia de interviu au făcut parte Lucian Netejoru, șeful IJ, și procurorul Felix Bănilă, fost șef al DIICOT și actual inspector la IJ, au declarat sursele G4media.ro.

Alți candidați declarați admişi, după interviu, sunt nume controversate, precum Robert Fleckhammer, Roxana Chiuariu sau Nicu Marius Vasile.

Potrivit calendarului de concurs, urmează proba scrisă, pe 23 octombrie. Inspecția Judiciară a scos la concurs 12 posturi de execuție: 4 posturi de inspector judiciar la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori.

Adina Florea este celebra procuroare de la Secția Specială. Ea însăși a fost vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu. Potrivit unor surse judiciare, cercetarea judiciară a Adinei Florea a fost spartă în două și a primit clasare în ambele cazuri.

Adina Forea încă instrumentează dosarele Laurei Codruța Kovesi, fostă șefă a DNA și actuală șefă a Parchetului European. Deși, cel puțin în cazul extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze dosarul până la data de 1 aprilie 2021, nici până acum acesta nu a fost soluționat.

Un alt candidat controversat este procurorul Robert Fleckhammer, de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, din cadrul DIICOT.

Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care a clasat prima dată dosarul filajului la magistrați și jurnaliști. Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio, sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice.

E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio, privind cheltuilelile cu avionul la clasa business ale directorului PSD de atunci al Radioului Public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu handicap mental sever și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu, de la Tribunalul București, nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un ”avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior l-a clasat.

Un alt candidat admis la interviul pentru Direcția de Inspecție pentru judecători este judecătoarea Roxana Chiuariu, de la Curtea de Apel București. Este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare, într-un dosar penal legat de Poșta Română.

Ultimul pe lista numelor controversate este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum, de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

În plus, procurorul Nicu Marius Vasile a demisionat din magistratură, pentru a scăpa de acțiunea disciplinară, însă a fost reîncadrat, după ce s-a plâns în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.