Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, solicită o dezbatere de urgenţă în Parlament, tema fiind criza sanitară. Social-democratul îi acuză pe liberali şi pe Iohannis că încă „numără voturile”, în timp ce „România îşi numără morţii”.

„România îşi numără morţii, în timp ce Iohannis şi Cîţu îşi numără voturile! În iunie, au declarat pandemia închisă şi apoi au ţopăit bezmetic toată vara să cumpere voturi la Congresul PNL! Nu de salbe de medalii atârnate la gâtul prezidenţial avea nevoie ţara! Ci de un preşedinte implicat, care să vadă ce se întâmplă dincolo de crosa de golf. Nicio şedinţă operativă la Cotroceni! Niciun specialist consultat! Niciun plan pentru valul 4! Relaxarea inconştientă a primilor oameni în stat – Iohannis, Cîţu, Orban- înseamnă azi o şansă mai mică pentru fiecare român infectat. Nu sunt medicamente anti-COVID în spitale. Nu sunt paturi suplimentare la ATI. Nu s-a cerut nici acum sprijin să vină medici din UE să ajute în spitalele româneşti”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a precizat că situaţia actuală este un dezastruoasă. „Între timp, 300 de români mor în medie pe zi. Avem copii infectaţi pe oxigen. Şi medici epuizaţi care nu mai ştiu ce să facă. Abandonul vostru este dezastrul nostru! Le cer ca în ceasul al 12-lea, să scoată măcar cele peste 300 de ventilatoare care zac nefolosite de un an de zile în depozitele UNIFARM şi să le dea spitalelor. Ştie toată lumea că au furat cu achiziţiile şi nu vor scăpa de judecată. Dar acum trebuie salvate cât mai multe vieţi! La fel cum trebuie salvate vieţile pacienţilor cronici cărora le refuzaţi din nou tratamentul. PSD a cerut prin profesorul Alexandru Rafila o dezbatere urgentă în Parlament pentru a găsi soluţii. Dacă Guvernul nu poate face nimic, vom face noi din Parlament!”, a completat Ciolacu.

Preşedintele PSD a publicat şi documentul prin care a cerut Parlamentului, prin convocarea ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, să ia atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here