Caută
Close this search box.

Dacian Cioloş: Pentru a evita criza politică nu faci un pas în spate, ci faci un pas în faţă

cioloş

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că pentru a se evita criza politică nu se face un pas în spate, ci unul în faţă.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este dispus să facă un pas în spate pentru a rezolva criza politică, Cioloş a răspuns:

„Pentru a evita criza politică nu faci un pas în spate, ci faci un pas în faţă. Şi am făcut acest pas în faţă. Ce să las eu, pentru că nimeni nu a propus nimic. Nu am văzut nicio propunere azi de la PNL. Aştept să văd decizii asumate, nu recomandări către parteneri”.

Biroul Executiv al PNL a decis să îi solicite lui Dacian Cioloş să discute întâi cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare învestirii Guvernului.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că premierul desemnat Dacian Cioloş nu a reuşit să restabilească un nivel minim de încredere, care ar fi permis refacerea coaliţiei, prin urmare opţiunile pe care le mai are în acest moment sunt fie să renunţe la mandatul primit de la şeful statului, fie să formeze un Guvern cu PSD şi AUR sau un executiv monocrom USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri